Salamander grilis - aukštos temperatūros viršutinis grilis, idealus sumuštinių pašildymui, apkepimui ir karštų patiekalų laikymui. Jis yra kompaktiškas virtuvės įrenginys, naudojantis spinduline arba infraraudoną šilumą maisto kepimui, šildymui, tirpdymui ir apkepimui. Montuojamas ant sienos ar lentynos, suteikia puikų matomumą kepimo procesui.
Salamanderis yra populiarus restoranuose ir kavinėse dėl savo efektyvumo ir šilumos šaltinio viršuje, padedančio išvengti riebalų nutekėjimo. Jis leidžia šefui lengvai užbaigti patiekalus su trašku ar karamelizuotu paviršiumi, tirpdyti sūrį ant patiekalų ar skrudinti duoną.
Tinkamas įvairiems produktams, tokiems kaip kepsniai, mėsainiai, jūros gėrybės, daržovės, tirpinamas sūris, duonos padažinimas, baigiamieji patiekalai ir desertai.
Elektriniai griliai Salamander turi daug privalumų, tokių kaip greitas įkaitimas, erdvės efektyvumas, saugumas ir lankstumas. Jie ne tik puikiai tinka kepimui, bet ir patiekalų šildymui bei laikymui.