Pramoninės mėsmalės yra puikus pasirinkimas komercinėms virtuvėms, mėsininkų parduotuvėms ir mėsos perdirbimo įmonėms, kur reikia greitai ir efektyviai sutvarkyti didelius kiekius mėsos. Šios mėsmalės turi galingus elektrinius variklius, todėl jose lengva sumalti net pačią kiečiausią mėsą iki vientisos tekstūros.
Profesionalios elektrinės mėsmalės yra įvairių dydžių ir modelių, priklausomai nuo apdorojamos mėsos kiekio. Jos paprastai yra pagamintos iš ilgaamžiškų medžiagų, tokių kaip nerūdijantis plienas, kad užtikrintų ilgą tarnavimo laiką ir lengvą valymą. Kai kurie modeliai taip pat turi keletą malimo plokštelių, leidžiančių pasirinkti skirtingas mėsos tekstūras, pvz., smulkias, vidutines ar stambias.
Be mėsos malimo, kai kurios komercinės elektrinės mėsmalės taip pat gali būti naudojamos kitų maisto produktų, tokių kaip daržovės, vaisiai ir riešutai, malimui. Tai yra universalios mašinos, kurios padeda pagreitinti maisto ruošimo procesą komercinėse patalpose, leidžiant šefams ir mėsininkams sutelkti dėmesį į kitas užduotis.